Business Focus - Akkreditált Felnőttképzési Intézmény

Business Focus Kft.

1116 Budapest, Fehérvári út 235. A. lh. VIII/26
Tel/Fax: 06-1-274-4342
Email: bfocus@bfocus.hu

Felnőttképzési tevékenység
engedély száma E-000284/2014

Nyilvántartási szám: B/2020/000290

 

A szaknyelvi alapozó kurzusról röviden

A szaknyelvi alapozó képzés megalapozza az általános és szakmai nyelvtudás minden olyan készség elemét, ami nélkülözhetetlen ahhoz, hogy sikeres nyelvvizsgát tegyen a résztvevő, hogy képes legyen helyesen és magabiztosan kifejezni magát, mind írásban, mind szóban, az üzleti világban vagy a mindennapokban. Az alapozó képzés ajánlott mindenki számára, aki célként tűzte ki, hogy a szakmai nyelvvizsgát megszerezze, de bizonytalannak érzi általános tudását, nyelvtani nehézségekkel, hiányosságokkal küzd, problémát jelent számára a hallás utáni szövegek megértése, alapszókincsét nem tartja megfelelőnek, és ennél fogva bátortalanul kommunikál, elkerüli a szóbeli megnyilvánulást.
A tanfolyamon az általános készségek fejlesztése mellett hangsúlyt fektetünk a szaknyelvi alapok elsajátítására, a szakmai szókincs bővítésére, hogy a későbbiekben a kiválasztott nyelvvizsgára való felkészülésnél már csak a típusfeladatok gyakorlásával, a szaknyelvi témakörök megismerésével lehessen akadályok nélkül foglalkozni. A tanfolyam anyaga egyedileg összeállított, több tankönyvből felépített, hogy a tanulás korábbi folyamatában esetlegesen kialakult vakfoltokat képes legyen orvosolni.

Kurzus célja

Üzleti alapozó kurzusunk a nyelvtani ismeretek megalapozását, a kommunikációs készség javítását szolgálja üzleti témakörök feldolgozása mellett. Szeretnénk kihangsúlyozni, hogy ez a képzés semmiképpen nem 0-ról induló, kezdő tanulóknak ajánlott. Célközönségünk azon hallgatók, akik már régebben használták a nyelvet, sőt régebben tanulták, és esetleg a szaknyelvi képzésbe nem folytak még bele. Állítjuk, hogy aki elvégzi az alapozót, olyan szintre tud kerülni, ami után valódi értelme van egy komoly felkészítő képzésnek!

Kiknek ajánljuk

Ajánljuk azon diákoknak, akik még nem érzik megfelelőnek nyelvtudásukat ahhoz, hogy nyelvvizsga felkészítésen vegyenek részt; illetve azoknak, akik a mindennapokban használnák az idegen nyelvet.

Szaknyelvi alapozó + Zöld út képzés jelentős kedvezménnyel

Azon résztvevőinknek, akik szaknyelvi alapozó kurzusunk elvégzése után Zöld út felkészítő kurzusunkon vennének részt, a Zöld út Nyelvvizsgaközponttal kötött együttműködésünk keretében különleges ajánlatunk van. Amennyiben egyszerre jelentkezik szaknyelvi alapozó és az utána következő Zöld út képzésünkre (Szaknyelvi alapozó és Zöld út felkészítő kurzus jelentkezés), jelentős kedvezményt biztosítunk mindkét tanfolyam árából, 150.000.- helyett 130.000.- tud képzéseinken részt venni.

FONTOS TUDNI, hogy amennyiben ezen képzésünkre jelentkezik, úgy szintén először szaknyelvi alapozó képzésünkön vesz részt, s miután a képzés véget ért, utána kezdődik el Zöld út tanfolyamunk (két külön képzésként kezelve), így alkotva kombót a Zöld út nyelvvizsgára. Tehát először részt vesz egy 40 órás szaknyelvi alapozó, majd egy 40 órás Zöld út képzésen, mintha külön jelentkezett volna a képzésekre, csak ebben az esetben díjkedvezményt tud igénybe venni mind a két képzésre.

 

A Business Focus szervezésében meghirdetett kurzusok legfontosabb adatai

 

A szaknyelvi alapozó és a

2023. októberi Zöld út nyelvvizsgára felkészítő szaknyelvi alapozó + Zöld út képzés adatai

Intenzitás: heti 4 óra (1x4), 45 perc / tanóra

Szint: középfok

Kurzus időtartama: 40 óra / 10 hét

Következő képzésünk indul: 2024 Tavasza

Meghirdetett időpontok:

angol nyelv esetén: csütörtökön:  17.30-20.45

angol nyelv esetén: szombat:  Jelenleg nem indul

német nyelv esetén: csütörtökön:  17.30-20.45

Csoportlétszám: minimum 5

Tanfolyam díja: bruttó 75.000.- vagy alapozó+Zöld út képzésünk esetén 65.000.- (mentes az adó alól) (majd a Zöld út képzés induláskor kell fizetni a tanfolyami díj 2. felét, azaz a maradék 65.000.-ot)

Tankönyv: Önköltséges,  (MacMillan Kiadó: Business Grammar Builder ),

Csoportba sorolás: Minden esetben írásbeli szintfelmérés előzi meg, melyet ügyfélszolgálati irodánkban, vagy online tud kitölteni (1116 Budapest, Fehérvári út 235. VIII.em. 26.). A szintfelmérő 25 perc alatt megírható. Szintfelmérő tesztünk már online is megírható, jelentkezésének leadása után.

Számonkérés a tanfolyam folyamán: folyamatos otthoni házi feladatok, valamint a tanfolyam végén modulzáró vizsga, mely írásbeli és szóbeli részből áll.

A tanfolyam végén megszerezhető: Tanúsítvány a képzés sikeres elvégzéséről, melynek feltétele a modulzáró vizsgán elért legalább 60-60%-os eredmény, valamint a hiányzás nem haladhatja meg a 20%-ot (8 tanóra).

 

Jelentkezés szaknyelvi alapozó kurzusra

Jelentkezés intenzív szaknyelvi alapozó kurzusra (jelenleg nem került meghirdetésre)

Jelentkezés a 2024.őszi Zöld út nyelvvizsgára felkészító szaknyelvi alapozó + Zöld út kurzusra

Induló szaknyelvi alapozó és Zöld út felkészítő kurzus

Jelentkezési határidő:
2023.05.17. (szerda)

Tanfolyam kezdete:
2022.05.25. (csütörtök)

Elérhető nyelvek:
angol, német

Órarend:

  • Német: csütörtökönként  -  17:30-20:45 1x4 óra
  • Angol: csütörtökönként  -  17:30-20:45 1x4 óra

Tanfolyam ára: 64.000- alapozó + 64.000.- Zöld út

Jelentkezés:

Induló szaknyelvi alapozó kurzus

Jelentkezési határidő:
2023.05.17. (szerda)

Tanfolyam kezdete:
2023.05.25. (csütörtök)

Elérhető nyelvek:
angol, német

Órarend:

  • Német:csütörtökönként-      17:30-20:45  1x4 óra,
  • Angol: csütörtökönként-      17:30-20:45  1x4 óra,

Tanfolyam ára: 75.000,-Ft

Jelentkezés

Induló intenzív szaknyelvi alapozó kurzus

Jelentkezési határidő:
-

Tanfolyam kezdete:
-

Elérhető nyelvek:
-

Órarend: -

Tanfolyam ára: 75.000.-

Jelentkezés