Engedély szám: E-000284/2014/D044
Nyilvántartásba vétel időpontja: 2020.06.15
Óraszám: 30 óra
Képzésbe való bekapcsolódás feltételei: nincs becsatlakozási feltétel
Maximum létszám: 40 fő
A képzés célja: A képzés a felnőtt résztvevő általános műveltségének növelését, kompetenciáinak fejlesztését célozza, valamint hozzájárul a személyiség fejlődéséhez, a társadalmi esélyegyenlőség és az állampolgári kompetencia kialakulásához. A képzés megnevezhető szakképesítéshez, szakmai végzettséghez vagy nyelvi képzettséghez nem köthető.
Szakmai tartalom: A termelés fogalma, jellemzői. A piaci információk körének meghatározása, összegyűjtése és értékelése. A versenyhelyzet elemzése és a stratégiakialakítás. Marketing-mix. JIT (Just In Time manufacturing) rendszer alkalmazása. Az értékesítési formák elemzése és a legcélszerűbb kiválasztása. A termelőfolyamatok tulajdonsága a közös vállalati célkitűzésekben, integrálásuk szervezési szempontjainak meghatározása. Az előkészítés, a mellék- és segédfolyamatok funkcióinak meghatározása és a termelési főfolyamatokba illesztése. A termelési döntések objektív és szubjektív kritériumainak meghatározása, a döntési módszer megválasztása. Termelésszervezési módszerek alkalmazása. Gazdálkodás (a feltételek rendelkezésre állásának vizsgálata). Határidőzítés (a termelés programozása, ütemezése). A Lean filozófia, mint a veszteséget csökkentő, a termelés hatékonyságát növelő filozófia. A Lean „karcsúsítás” = adott eredményt a lehető legkisebb költséggel elérni. A Lean fő alapelve: az ember tisztelete. Az érték és a vevő fogalma. A veszteség fogalma. A Muda, a Mura és a Muri típusú veszteségek. A Lean rendszer 5 alapvető lépése. A Lean alkalmazási lehetőségei. A Lean termelés. A Lean szolgáltatások. A Lean Six Sigma módszer. A Kaizen, JIT (Just In Time) alapjai.